Ucrainenii au strâns în cadrul unei acţiuni de crowdfunding aproximativ 10 milioane de dolari în 24 de ore cu scopul de a achiziţiona drone kamikaze pentru trupele ucrainene, relatează Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania de crowdfunding, a fost iniţiată de activiştii ucraineni Serhii Pritula şi Serhii Sternenko după ce luni a fost lansat un val de rachete ruseşti în oraşele din Ucraina.

Pritula a scris pe Twitter că până în prezent au fost strânşi în total de 9,6 milioane de dolari (8,7 milioane de lire sterline) pentru a cumpăra arme suplimentare pentru forţele armate ale Ucrainei.

Într-un interviu pentru The Guardian, Pritula a spus: ”Au vrut să ne sperie, dar ne-am unit şi mai mult. Amintiţi-vă: nu-i înfuriaţi niciodată pe ucraineni. Niciodată. Oamenii au donat pentru răzbunare, aşa că ne vom asigura că răzbunarea va avea loc”.

”Obiectiv îndeplinit! Campania noastră de crowdfunding «Aţi înfuriat ucrainenii» s-a încheiat. Am strâns 9,6 milioane USD!! Vă mulţumim, ucraineni generoşi şi nobili! Ne vom asigura că aceste fonduri sunt cheltuite în mod benefic pentru sprijinirea efectivă a forţelor noastre armate!”, a scris Pritula pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.