O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării "prinde contur" în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD), potrivit BBC. În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale, după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele ucrainene au folosit noua artilerie cu rază lungă de acţiune pentru a ţinti podurile de peste râul Nipru, iar Ministerul Apărării a declarat că două atacuri recente asupra podului Antonivskiy din Herson au lăsat trupele ruseşti "practic izolate".
 
Herson a fost primul oraş din Ucraina care a fost cucerit de forţele ruseşti după invazia lor din februarie.Ministerul Apărării a declarat că pierderea acestuia ar "submina grav încercările Rusiei de a prezenta ocupaţia ca fiind un succes".
 
În portul sudic Odesa, care a rămas sub control ucrainean pe tot parcursul conflictului, oficialii au declarat că lucrează pentru a relua exporturile de cereale după ce săptămâna trecută s-a ajuns la un acord cu Rusia.
 
În cadrul acordului, Rusia a fost de acord să nu vizeze porturile în timp ce cerealele sunt în tranzit, în timp ce Ucraina s-a angajat să ghideze navele de marfă prin apele care au fost minate.
 
Cu toate acestea, acordul a fost aruncat în haos la mai puţin de 24 de ore de la semnarea înţelegerii, când două rachete ruseşti au vizat portul din Odesa.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.