Serviciul de presă al Forţelor de Operaţii Speciale din Ucraina a transmis vineri seara că ruşii au folosit bombe cu fosfor şi muniţie incendiară în Bahmut, publicând mai multe înregistrări video, relatează NEXTA, un grup media independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inamicul a folosit fosfor şi muniţie incendiară în Bahmut, încercând să şteargă oraşul de pe faţa pământului. Cu toate acestea, soldaţii din forţele speciale ucrainene şi din alte unităţi ale forţelor de apărare continuă să apere cu curaj oraşul. Şi în aceste condiţii continuăm să distrugem inamicul" - afirmă partea ucraineană, citată de NEXTA.

Imaginile nu pot fi verificate în mod independent şi nu se precizează când ar fi avut loc acest atac cu muniţie interzisă.

Anunţul vine în condiţiile în care în cursul zilei de vineri, Evgheni Prigojin, şeful mercenarilor Wagner, aflaţi în prima linie a ofensivei ruse de la Bahmut, a anunţat că îşi va retrage luptătorii din oraş la 10 mai, întrucât au rămas fără muniţie şi au pierderi grele.

CITEȘTE ȘI Ucraina nu-l crede pe Prigojin când spune că se retrage de la Bahmut. Kievul susţine că, dimpotrivă, Moscova aduce aici mai mulţi luptători Wagner din alte părţi

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.