Forţele ucrainene au recucerit în ultimele zile aproximativ 20 de km pătraţi de teritoriu în jurul oraşului Bahmut din estul ţării, a declarat marţi ministrul adjunct ucrainean al apărării, Hanna Maliar, citată de The Guardian şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţia sa nu poate fi verificată şi mulţi observatori consideră că progresul ucrainean a fost mai modest decât atât, notează CNN.

Ea a recunoscut, pe de altă parte, că forţele ruseşti au avansat "oarecum" în interiorul oraşului Bahmut şi că au continuat luptele grele.

"Inamicul avansează oarecum în oraşul Bahmut, distrugându-l complet cu artileria. În plus, inamicul ridică unităţi de paraşutişti profesionişti. Luptele grele continuă cu rezultate diferite. În situaţia actuală, trupele noastre fac tot ce pot şi chiar mai mult. Faptul că apărarea Bahmutului durează de atâtea luni şi că există progrese în anumite zone arată puterea luptătorilor noştri şi nivelul ridicat de profesionalism al comandamentului de apărare. Vă reamintesc că inamicul are un avantaj în ceea ce priveşte numărul de oameni şi de arme. În acelaşi timp, datorită acţiunilor militarilor noştri, el nu a reuşit să-şi pună în aplicare planurile în direcţia Bahmut încă din vara anului trecut", a scris Maliar pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.