Partea ucraineană a primit, joi, un mesaj prin intermediul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, care s-a confirmat disponibilitatea Rusiei de a deschide un ”culoar umanitar” de la Mariupol prin oraşul Berdeansk şi de a trimite 45 de autobuze spre destinaţie, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk pe contul de Telegram,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe ruta spre Mariupol trimitem 45 de autobuze”, a spus ea.

”28 de autobuze trebuie să obţină un permis pentru a trece prin punctul de control rusesc din Vasîlivka. De asemenea, 17 autobuze au plecat deja din Zaporojie. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că autobuzele ajung astăzi la Mariupol şi preiau persoanele care nu au putut încă să părăsească oraşul”, a subliniat Vereşciuk.

Au fost convenite culoare suplimentare pentru livrarea ajutorului umanitar şi evacuarea oamenilor din oraşul Melitopol, precum şi o coloană în vehicule private care să părăsească oraşul Enerhodar către Zaporojie, potrivit oficialului ucrainean.

”Armata noastră a confirmat pe deplin (deschiderea culoarului) şi garantează o încetare totală a focului”, a conchis Vereşciuk.

Kyrylo Timoşenko, un oficial de rang înalt din cadrul biroului preşedintelui Volodimir Zelenski, a confirmat, că vor fi trimise 45 de autobuze pentru a sprijini planul de evacuare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.