Ucraina se va îndatora pentru generaţii întregi în faţa Statelor Unite, încercând să obţină împrumuturi de miliarde de dolari pentru arme propuse de preşedintele american Joe Biden, iar SUA încearcă să profite de pe urma războiului, a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus. Volodin a mai afirmat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ”conduce ţara într-o groapă de datorii”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american Joe Biden a cerut joi Congresului 33 de miliarde de dolari pentru a sprijini apărarea Ucrainei în faţa Rusiei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat parlamentariii să dea aprobe rapid cererea.

Viaceslav Volodin, care, în calitate de preşedinte al Dumei Ruse exprimă adesea opiniile Kremlinului, a acuzat Statele Unite că încearcă să profite de pe urma războiului, îndatorând generaţiile viitoare de ucraineni.

”Programul de împrumut şi închiriere (Lend-Lease) este un împrumut de mărfuri care nu este ieftin: multe generaţii viitoare de cetăţeni ucraineni vor plăti pentru toate muniţiile, echipamentele şi alimentele pe care le vor furniza Statele Unite”, a afiramt Volodin.

Preşedintele ucrainean Volodimir ”Zelenski conduce ţara într-o groapă de datorii”, a adăugat el.

Solicitarea de finanţare a lui Biden include peste 20 de miliarde de dolari pentru armament, muniţii şi alte echipamente militare, precum şi 8.5 miliarde de dolari în asistenţă economică directă pentru guvernul ucrainean şi 3 miliarde de dolari în ajutor umanitar.

Congresul a adoptat, joi, o legislaţie care invocă Legea de împrumut şi închiriere (”Lend-Lease Act”) din 1941, propusă iniţial de preşedintele Franklin D. Roosevelt pentru a ajuta la înarmarea forţelor britanice care au luptat împotriva Germaniei Naziste. Legea îi permite lui Biden să furnizeze arme cu împrumut Ucrainei, relatează The New York Times.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.