Ucraina s-ar putea rupe în mai multe state, ameninţă un oficial de rang înalt de la Kremlin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Politicile Occidentului şi ale regimului de la Kiev, pe acesta care acesta îl controlează, nu pot duce decât la spargerea Ucrainei în mai multe state”, declară marţi secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patruşev.

Patruşev face aceste declaraţii după ce Rusia a anunţat că şi-a recentrat ofendiva în Ucraina în vederea preluării controlului asupra zonei sparatiste ucrainene industriale Donbas (est).

Separatişti proruşi susţinuţi de Moscova luptă în această regiune împotriva trupelor ucrainene din 2014, un război care izbucnit după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut independenţa ”republicilor” separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

Moscova vrea ca, în afară de preluarea controlului asupra Donbasului, să cucerească sudul Ucrainei pentru a ajunge în Crimeea, ceea ce ar deschide un culoar până în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, anunţa vineri generalul Rustam Minekaiev, adjunctul comandantului Forţelor Districtului Militar Central al Rusiei.

ARMATA RUSĂ AMENINŢĂ KIEVUL, ÎN POFIDA PREZENŢEI OCCIDENTALILOR

Armata rusă a ameninţat marţi cu atacuri vizând ”centre de luarea deciziei” la Kiev, subliniind că nu se va opri din cauza prezenţei unor ofciali occidentali de rang înalt în capitala ucraineană.

Ministerul rus al Apărării a acuzat marţi Regatul Unit de faptul că încurajează Ucraina să folosească armament occidental pentru a comite atacuri pe teritorul Rusiei şi a avertizat că, în acest caz, armata rusă se va răzbuna lovind structuri guvernamentale la Kiev.

Ministerul rus îl arată cu degetul pe subsecretarul parlamentar britanic însărcinat cu Forţele armate James Heappey, care a declarat postului Times Radio că ”nu este neapărat o problemă” dacă armament britanic donat Ucrainei ar fi folosit în atacuri vizând teritoriul rus.

”Armata rusă este pregătită de atacuri ca represalii cu armament de precizie ghidat cu rază lungă de acţiune asupra centrelor din Kiev care ar lua o astfel de decizie”, ameninţă într-un comunicat ministerul.

”Prezenţa unor cetăţeni ai unei ţări occidentale în centre ucrainene de luarea deciziei nu va reprezenta neapărat o problemă într-o decizie a Rusiei de a lansa acţiuni ca represalii”, subliniază ministerul.

Armata rusă a evitat până în prezent să bombardeze sediile preşedinţiei, Guvernului sau cartiere generale militare la Kiev în ofensiva din Ucraina, care a intrat în cea de a treia lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.