Ucraina şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul cu dronă asupra unui petrolier rusesc în strâmtoarea Kerci, potrivit unei surse a serviciilor de securitate, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cursul nopţii, SBU (Serviciul ucrainean de securitate) a aruncat în aer 'SIG', un petrolier mare al Federaţiei Ruse care transporta combustibil pentru trupele ruse”, a declarat sursa pentru Agenţia France-Presse.

Aceasta a precizat că operaţiunea, care a implicat o dronă navală şi explozibili, a fost efectuată împreună cu marina ucraineană în apele teritoriale ale ţării.

Sursa a descris nava vizată ca fiind „unul dintre cele mai puternice petroliere ale Federaţiei Ruse”. „Era bine încărcat cu combustibil, astfel încât „focurile de artificii” au putut fi văzute de la distanţă”, au precizat aceştia.

Autorităţile ruse au declarat că SIG a fost lovit aseară târziu, ora locală, la sud de strâmtoarea Kerci. Petrolierul, care transportă petrol şi produse chimice, se află sub incidenţa sancţiunilor americane pentru că a furnizat combustibil pentru avioane forţelor ruseşti din Siria care îl susţin pe preşedintele ţării, Bashar al-Assad.

Agenţia de ştiri rusă de stat RIA Novosti a declarat că nu au existat victime în urma atacului, citând Centrul de coordonare a salvării maritime din Novorossiysk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.