Forţele armate ucrainene au recunoscut că au pierdut mai multe oraşe şi sate din regiunile de est, în timp ce Rusia îşi intensifică ofensiva terestră. De asemenea, luptele grele sunt în desfăşurare pe trei fronturi pentru a împiedica cucerirea regiunilor Doneţk şi Lugansk, forţele ruse fiind consolidate şi reaprovizionate din bazele din interiorul Rusiei, a declarat. miercuri, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În pofida faptului că au pierdut teritorii, autorităţile ucrainene au anunţat că au respins nouă atacuri inamice doar în regiunile Doneţk şi Lugansk, echipamentul Rusiei fiind distrus, inclusiv 9 tancuri şi 11 sisteme de artilerie.

Trupele ucrainene luptă, în esenţă, pe trei fronturi pentru a împiedica forţele ruse să preia în întregime regiunile Doneţk şi Lugansk, acesta reprezentând obiectivul declarat al Kremlinului.

Dinspre nord, unităţile ruseşti atacă în direcţia Barkinove, un oraş la sud de Izium, şi au cucerit satul Zavod, care este contestat de câteva zile, a precizat armata ucraineană.

De asemenea, ucrainenii au recunoscut că ruşii au ocupat periferia aşezării Velika Komişiuvakha, din aceeaşi regiune.

Din est, forţele ruse au preluat controlul asupra oraşului Zaricine şi au început să atace oraşul Iampol din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene a mai spus că operaţiunile ofensive ruseşti s-au concentrat şi pe zonele Severodoneţk, Popasna şi Kurakhiv. Trupele ruse au preluat, de asemenea, controlul asupra aşezării Novotoşkivske şi încearcă să avanseze spre vest.

În sud, forţele ruse încearcă să consolideze un pod către Crimeea şi să ocupe regiunile ucrainene de coastă.

Comandamentul sudic al forţelor armate ucrainene a menţionat că unităţile ruse se regrupează şi efectuează recunoaşteri aeriene şi încearcă  să ajungă în nord, în oraşul Krîvîi Rih şi în regiunea Zaporijie.

De asemenea, comandamentul sudic al forţelor armate ucrainene a acuzat ruşii care ocupă regiunea Herson de ”filtrare” a civililor în două districte.

Pagubele raportate includ infrastructura energetică din oraşul Zelenodolsk şi un incendiu grav la Dnipropetrovsk.

”Forţele armate ale Ucrainei dau dovadă de curaj şi desfăşoară operaţiuni de succes”, a spus şeful administraţiei militare a oraşului Krîvîi Rih.

El a adăugat că au fost luaţi prizonieri ruşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.