Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care defineşte zonele din estul ţării aflate sub controlul forţelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia, anunţă BBC. Moscova a condamnat decizia, apreciind că nu poate fi considerată decât pregătire pentru "un nou război".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea privind reintegrarea regiunii a fost susţinută de 280 de parlamentari, Rusia fiind numită stat "agresor", după discuţii aprinse care au durat trei zile.

"Federaţia Rusă comite o agresiune împotriva Ucrainei ocupând părţi ale teritoriului său", se arată în document, care acuză Moscova că şi-a trimis forţele armate în regiunile Doneţk şi Luhansk şi nu se conformează cerinţelor impuse de încetarea focului.

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că îşi tirmite trupe în regiune şi că îi înarmează pe separatişti.

Moscova neagă acest lucru, dar recunoaşte că "voluntari" ruşi îi ajută pe rebeli.

Ministerul rus de Externe acuză Kievul, într-o declaraţie emisă joi, că încearcă să rezolve prin forţă conflictul din estul ţării. De asemenea, Moscova a susţinut că noua lege încalcă acordul de pace de la Minsk, din 2015.

Creşterea tensiunilor între Kiev şi Moscova are loc la câteva săptămâni după ce Ucraina şi separatiştii au făcut un schimb de prizonieri care a implicat sute de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.