Una dintre cele mai cunoscute parlamentare din Ucraina, Nadia Savcenko, a fost arestată fiind suspectată că ar fi plănuit un atac asupra Parlamentului şi o lovitură de stat, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a fost reţinută în Parlament după ce politicienii au analizat dovezile împotriva sa şi au votat pentru ridicarea imunităţii sale.

Savcenko nu a negat acuzaţiile.

Procurorul-şef Yuriy Lutsenko le-a spus parlamentarilor joi că Savchenko plănuia „un act terorist la scară largă” în Kiev. El a acuzat-o că a ajuns la o înţelegere cu rebelii susţinuţi de Rusia pentru „a obţine armele necesare unui asemenea atac, mai ales mortiere de 120mm, arme de calibru mic, puşti şi grenade”.

Parlamentarii au vizionat un videoclip în care ea apare vorbind cu doi ofiţeri despre planurile sale de a ataca Parlamentul.

Savcenko a zâmbit şi a râs la vizionarea videoclipului şi nu a pus la îndoială autenticitatea acestuia. Ea a spus că guvernul „corupt” al Ucrainei trebuie dat jos, dar a descris complotul ca fiind o „provocare”.

Ea a primit cel mai important premiu, Ordinul Stelei Aurii, după ce a fost eliberată dintr-o închisoare din Rusia în urma unui schimb de prizonieri.

În aprilie 2014, rebelii pro-Rusia au ocupat o mare parte din Donetsk şi Luhansk în estul Ucrainei iar apoi şi-au autoproclamat autonomia, sfidând guvernul de la Kiev.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.