Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a afirmat, joi, că statul ucrainean nu are, în prezent, suficient echipament militar pentru a se apăra, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În acest moment, avem destui oameni, dar nu avem suficient echipament”, a spus Prystaiko, întrebat dacă forţele ucrainene de pe teren sunt capabile să respingă atacul Rusiei.
În timp ce vorbea cu reporterii de la Ambasada Ucrainei la Londra, el a adăugat că Ucraina a fost sinceră în ceea ce priveşte necesitatea de echipamente militare, precum şi sprijin financiar şi umanitar din partea altor ţări.
„Însă luptăm cu adevărat... tancuri, elicoptere, avioane doborâte. Ne apărăm teritoriul”, a spus Prystaiko.
Liderii statelor membre UE sunt aşteptaţi să anunţe un pachet de sprijin umanitar pentru Ucraina.
Unele zone sunt greu de apărat, a mărturisit oficialul ucrainean, deoarece Rusia blochează accesul în Marea Neagră şi Marea Azov. 
Capacităţile Ucrainei de a aduce întăriri şi provizii sunt limitate din această cauză, a subliniat el. Mai mult decât atât, proviziile umanitare vor fi necesare „destul de curând, destul de critic”, fiindcă ruşii „ţintesc infrastructura critică”, a mai adăugat Prystaiko.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.