Kievul negociază garanţii de securtate cu Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franţa şi Turcia, anunţă ministrul ucraineran de Externe Dmitro Kuleba într-un intervu acordat cotidianului spaniol El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, ne aflăm în negocieri cu Statele Unite, Regatul Unit, Germana, Franţa şi Turcia cu privire la o participare a acestora la acest model” şi au ”reacţionat pozitiv faţă de această idee”, declară el.

”Cu toate că discutăm în continuare, sunt mulţumit de prima lor reacţie”, afirmă Kuleba.

”Aceasta este singura problemă, iar restul face parte din negocierile între Rusia şi Ucraina”, declară el.

Preşedintele Verhovna Rada, Parlamentul ucrainean, Ruslan Stefanciuk, a anunţat că legislativul poate amenda constituţia pe baza rezultatului negocerilor ruso-ucrainene cu privire la aderarea Ucrainei la NATO.

Potrivit unui sondaj, 44% dintre ucraineni vor ca Ucraina să adere la NATO, iar alţi 42% vor ca Ucraina să continue să coopereze cu NATO fără să adere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.