Guvernul ucrainean este în curs de elaborare a unei legi menite să desemneze limba engleza drept limbă de comunicare în afaceri, a declarat premierul ucrainean Denîs Şmîhal luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Limba engleză este în prezent folosită în comunicarea de afaceri în întreaga lume civilizată, aşadar, acordarea unui astfel de statut în Ucraina va promova dezvoltarea afacerilor, va atrage investiţii şi va accelera integrarea europeană a Ucrainei”, a scris premierul Denîs Şmîhal pe contul său de Telegram, fără a detalia ce presupune legea.

Ucraineana este singura limbă oficială a ţării. Aproximativ jumătate din populaţie vorbeşte majoritar sau doar ucraineană şi aproximativ 30% din populaţie vorbeşte majoritar sau doar limba rusă, potrivit unui sondaj din 2019 al Institutului Internaţional de Sociologie de la Kiev.

Cunoaşterea limbii engleze s-a îmbunătăţit în Ucraina, care înainte de invazia rusă din 24 februarie avea o populaţie de 44 de milioane de locuitori, dar statul ucrainean încă se află în urma altor state est-europene.

Potrivit companiei suedeze specializate în educaţie internaţională EF Education First, cunoaşterea limbii engleze în Ucraina este doar ”moderată”.

În 2021, ţara s-a situat pe locul 30 din 35 de ţări chestionate din Europa, rămânând în urma Poloniei şi Belarusului.

Rusa joacă un rol important în afaceri şi mass-media şi încă este vorbită pe scară largă în multe oraşe, inclusiv Kiev, deşi folosirea limbii ruse este din ce în ce mai restricţionată. Legislaţia obligă întreprinderile şi alte instituţii să folosească ucraineana drept limbă oficială.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.