Războiul din Ucraina a intrat marţi în a patra lună, în timp ce trupe ruse îşi concentrează ofensiva asupra ultimului buzunar al rezistenţei în regiunea ucraneană Lugansk, în Donbas (est), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a îndepărtat forţele ruse de cele mai mari două oraşe din Ucraina - Kievul, la sfârşitul lui martie, şi Harkovul, la începutul lui aprilie -, ucrainenii recunosc de câteva zile ”dificultăţi” în Donbas, o regiune alcătuită din oblasturile Lugansk şi Doneţk.

”Următoarele săptămâni de război vor fi dificile”, a avertizat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în alocuţiunea sa zlnică televizată.

”Ocupanţii ruşi depun eforturi să arate că nu abandonează zone ocuptae în regiunea Harkov (nord-est), că nu vor preda regiunea Herson (sud), teritorii ocupate în regiunea Zaporijjea (sud-est) şi Donbas (est). Ei avansează undeva. Îşi consolidează poziţiile altundeva”, denunţa el.

Situaţia este ”extrem de dificilă” în Donbas.

Ruşii încearcă ”să elimine tot ceea ce este viu”, acuză Zelenski.

Moscova îşi concentrează puterea de foc în regiunea Lugansk şi încearcă să încercuiască oraşele Severdoneţk şi Lîsîceansk.

Ministerul ucrainean al Apărării semnalează confruntări armate violente în apropiere de localităţile Popasna şi Bahmut, ceea ce indică o strategie de încercuire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.