Ucraina a identificat peste 600 de suspecţi ruşi în ancheta cu privire la crimele de război şi a început urmărirea penală pentru aproximativ 80 dintre ei, a declarat, marţi, procurorul general ucrainean Irina Venediktova. Lista suspecţilor include ”militari de top, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei” relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista suspecţilor include ”militari de top, politicieni şi agenţi de propagandă ai Rusiei”, a mai afirmat procurorul general Irina Venediktova într-o conferinţă de presă la Haga.

Venediktova a spus că Estonia, Letonia şi Slovacia au decis să se alăture unei echipe internaţionale de anchetă din Ucraina.

Venediktova a anunţat, de asemenea, că Estonia, Letonia şi Slovacia urmează să se alăture Ucrainei, Lituaniei şi Poloniei în investigaţiile desfăşurate

Procurorul Curţii Penale Internaţionale, Karim Khan a spus că speră că alte ţări vor sprijini ancheta cu privire la crimele de război şi a adăugat că lucrează la deschiderea unui birou la Kiev pentru a investiga crimele de război.

Marţi se întâlnesc echipa comună de investigaţii – formată din Ucraina, Lituania şi Polonia – şi procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI), Karim Khan. Întâlnirea are loc după ce forţele ruse au fost acuzate că au ucis civili în Bucea şi au organizat atacuri asupra infrastructurii civile din Mariupol, relatează The Associated Press.

Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei, al cărei birou a deschis deja peste 8.000 de anchete penale, ia parte la reuniune.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.