Ucraina este în curs de a crea o ”operaţiune navală condusă de ONU” cu marinele ţărilor partenere în vederea asigurării unei rute comerciale sigure pentru exportul produselor agricole, a declarat, marţi, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ucraina e în curs de a crea o operaţiune internaţională condusă de ONU, cu marine ale partenerilor care asigură o rută comercială sigură, fără riscuri la adresa securitărţii”, a scris Dmitro Kuleba pe Twitter, fără a oferi alte detalii cu privire la operaţiune.

De asemenea, Kuleba a învinuit Rusia că s-a jucat de-a ”jocurile foamei cu lumea, blocând exporturile de alimente ucrainene cu o mână şi încercând să învinuiască Ucraina cu cealaltă”.

În timpul unui apel telefonic de luni, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a transmis omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, că Ankara acordă o ”importanţă deosebită” eforturilor de a stabili un coridor sigur pentru exportul de produse agricole ucrainene pe mare.

În ceea ce priveşte cooperarea Moscovei, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a evocat, marţi, că dacă Ucraina îşi va demina apele teritoriale din jurul porturilor, forţele navale ruse vor garanta trecerea navelor de cereale în Marea Mediterană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.