Ucraina a anunţat, vineri, că ridică un zid din beton armat şi alte fortificaţii la graniţa sa cu Belarusul, o ţară aliată a Kremlinului de care Moscova s-a folosit pentru a-şi lansa invazia în Ucraina la 24 februarie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko a declarat că un zid cu sârmă ghimpată deasupra, cu o lungime de 3 kilometri, a fost ridicat în regiunea Volîn, la graniţa cu Belarus, ţară despre care Kievul spune că rămâne o ameninţare.

De asemenea, au fost plasaţi saci de nisip şi au fost săpate tranşee, a mai spus el. ”Nu este tot, dar nu vom dezvălui detalii”, a spus oficialul. El a adăugat că şi alte acţiuni sunt în curs de desfăşurare în regiunile Rivne şi Jîtomîr, care se învecinează cu Belarus, dar a refuzat să detalieze.

Timoşenko a publicat fotografii cu ofiţeri de securitate care întindeau sârmă ghimpată lângă un zid care părea să aibă peste doi metri înălţime.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat, joi, pentru Reuters că Belarusul rămâne o ameninţare, dar că forţele belaruse sunt ”într-o poziţie pasivă”.

Graniţa Ucrainei cu Belarus are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.