Atacuri nocturne asupra Kievului s-au soldat cu cel puţin un mort şi patru răniţi, au anunţat autorităţile înainte de zorii zilei de joi, în cea de-a treia noapte de atacuri asupra capitalei ucrainene, unde s-au auzit explozii în mai multe cartiere, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de urgenţă au răspuns la apeluri în cartierele Solomianska, Şevcenko, Podolia şi Darniţa în urma unor "explozii în capitală", a declarat primarul oraşului, Vitali Klitschko.

"În cartierul Podolia, în timp ce se lupta cu un incendiu într-un bloc de apartamente, a fost descoperit cadavrul unei persoane decedate", a declarat dl Kitschko pe Telegram.

Două persoane au fost rănite în cartierul Darniţa "ca urmare a căderii de moloz", a declarat pe Telegram Sergii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Primarul a adăugat că două persoane au fost "spitalizate" în circumstanţe similare în acelaşi cartier. Cu toate acestea, nu se ştie încă dacă este vorba de aceleaşi victime.

Alte două persoane din cartierul Şevcenko au fost tratate la faţa locului, a adăugat Klitschko.

Un incendiu a izbucnit într-un bloc de apartamente din districtul Şevcenko şi într-o clădire nerezidenţială din Podolia, a adăugat el, precizând că serviciile de urgenţă se aflau la faţa locului. 

O fotografie postată pe canalul oficial Telegram al administraţiei militare de la Kiev arată o parte a unui perete complet distrus de vânt într-o cameră a unei clădiri înalte din Darniţa. 

Ameninţarea unui atac cu drone ruseşti asupra Kievului rămâne reală, au precizat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.