Forţele armate ale Ucrainei lansează contraofensive împotriva forţelor ruse ”în mai multe zone operaţionale”, a scris, miercuri, consilierul prezidenţial ucrainean, Mihailo Podoliak, pe contul de Twitter, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest lucru schimbă radical cerinţele părţilor”, a adăugat el, fără a oferi detalii.

Personalul general al forţelor armate ucrainene a făcut o referire la ”intensitatea ridicată a ostilităţilor” într-o actualizare a situaţiei războiului, dar nu a precizat unde au avut loc cele mai intense lupte.

Oficialii ucraineni au menţionat, de asemenea, că numărul morţilor creşte.

Serviciul de urgenţă din regiunea de est a Ucrainei, regiunea Harkov, a anunţat, miercuri, că cel puţin 500 de locuitori ai oraşului Harkov au fost ucişi.

Procurorul general, Irîna Venediktova, a declarat pe Facebook că 103 copii au fost ucişi până acum în război. Forţele ruse au atacat peste 400 de unităţi de învăţământ, iar 59 dintre ele au fost distruse, a mai spus ea.

Guvernatorul regiunii Cernihiv (nordul Ucrainei), Viacheslav Chaus, a spus că nu există electricitate în principalul oraş din regiune, Cernihiv, şi nici în alte localităţi din zonă.

Însă el a afirmat că forţele armate ale Ucrainei ”sunt puternice şi lansează atacuri puternice inamicului rus în fiecare oră”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.