Armata ucraineană a anunţat, duminică, că a lovit şi a avariat o navă de salvare rusă care se afla de mult timp la Sevastopol, sediul din Crimeea ocupată al flotei Moscovei la Marea Neagră, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare, Dmitro Pletenchuk, a declarat că nava, Kommuna, a fost lovită în Golful Sevastopol duminică dimineaţa şi că este "clar că nava nu mai este în stare să îşi îndeplinească misiunile".

Un mesaj postat pe canalul Telegram al Forţelor Armate Ucrainene arată că nava este una dintre cele mai vechi operate de marina rusă şi a fost lansată în 1913.

Relatările din presă arată că nava a fost trimisă ca parte a unei operaţiuni de salvare atunci când forţele ucrainene au scufundat nava amiral Moskva a Flotei ruse în aprilie 2022.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat succesul armatei în atacarea şi limitarea flotei ruseşti cu sediul în Crimeea în războiul de aproape 26 de luni împotriva Rusiei. 

Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.