Ambasada Ucrainei în Liban a cerut autorităţilor să clarifice condiţiile în care o navă siriană - despre care Ucraina susţine că transportă orz furat - a fost autorizată să acosteze la Tripoli, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nava siriană, Laodicea, aparţine companiei maritime de stat SYRIAMAR şi a fost fotografiată trecând prin strâmtoarea Bosfor în Marea Mediterană pe 23 iulie. Atât compania, cât şi nava au fost sancţionate de Trezoreria SUA în 2015.

În cadrul unei întrevederi cu preşedintele libanez Michel Aoun joi, ambasadorul ucrainean Ihor Ostash "a atras atenţia preşedintelui Republicii asupra faptului că o navă siriană a intrat în portul maritim Tripoli la 27 iulie 2022 transportând orz exportat din teritoriile ocupate în portul Fyudosia", a precizat ambasada într-un comunicat postat joi pe Facebook.

"De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că vor fi luate măsuri pentru a clarifica condiţiile de acostare a acestei nave în apele teritoriale libaneze", a adăugat ambasada.

 

Ucraina a declarat în repetate rânduri că Rusia a dus cereale din ţară în porturile din Orientul Mijlociu. În luna mai, imagini din satelit păreau să arate două nave sub pavilion rusesc care acostează şi se încarcă cu ceea ce se credea a fi cereale ucrainene furate în portul Sevastopol din Crimeea.

Săptămâna trecută, Ucraina şi Rusia au convenit asupra unui acord care să permită reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene din Marea Neagră. Miniştrii din ambele ţări au semnat acordul intermediat de Naţiunile Unite şi Turcia la Istanbul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.