Ucraina a anunţat joi că a suferit un nou atac nocturn din partea Rusiei, care a folosit 35 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, dintre care 34 au fost doborâte, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacurile au avut loc "în valuri" în cursul nopţii şi au provenit din Chauda (în Crimeea ocupată), Primorsko-Akhtarsk (pe ţărmul estic al Mării Azov), precum şi din Kursk, un oraş rusesc apropiat de frontiera de nord a Ucrainei, a precizat forţele aeriene ucrainene pe serviciul de mesagerie Telegram.

Treizeci şi patru din cele 35 de drone au fost doborâte, a precizat sursa, care nu a raportat victime sau pagube.

Rusia lansează atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei aproape în fiecare noapte.

Kievul acuză Kremlinul că urmăreşte să terorizeze populaţia civilă şi să distrugă infrastructura sa energetică pentru ca, aşa cum a făcut iarna trecută, să arunce populaţia în întuneric şi frig.

De atunci, Kievul şi-a întărit sistemele de apărare aeriană cu arme occidentale care pot distruge majoritatea dronelor sau rachetelor explozive trimise de Rusia.

Iarna trecută, în aceeaşi perioadă, milioane de oameni rămăseseră deja fără energie electrică în plin val de frig, lucru pe care Ucraina vrea să îl evite cu orice preţ anul acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.