O unitate ucraineană care operează drone de recunoaştere, cu baza în Bahmut, a primit ordin să părăsească oraşul asediat din estul ţării, a declarat comandantul acesteia într-un videoclip postat vineri pe Telegram, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul nopţii, unitatea Madiar Birds a primit ordinul de luptă de a părăsi imediat Bahmutul către un nou loc pentru operaţiuni de luptă", a declarat comandantul Robert Brovdi.

Forţele ruseşti au avansat în ultimele zile spre Bahmut, după luni de bombardamente şi lupte intense în jurul acestui oraş devastat, care se află spre nord-estul regiunii Doneţk şi care a fost o ţintă pentru Moscova timp de mai multe luni.

"Urmăm ordinul", a declarat Brovdi, adăugând că nu ştie de ce a fost mutată unitatea.

CITEȘTE ȘI Evgheni Prigojin susţine că Bahmut e înconjurat de forţele ruse şi îi cere lui Zelenski să-şi retragă trupele. Fondatorul Wagner spune că mai există un singur drum de acces

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.