Ucraina a suferit un atac de amploare cu rachete ruseşti la primele ore ale zilei de sâmbătă, în timp ce apărarea sa antiaeriană a reuşit să doboare o proporţie mult mai mică dintre acestea decât de obicei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Rusia a lansat 37 de rachete şi trei drone. Opt rachete au fost doborâte, se arată într-o declaraţie pe reţelele de socializare.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a declarat la începutul acestei săptămâni că Ucraina suferă acum de un deficit de rachete de apărare aeriană. Nu a fost imediat clar dacă acesta sau oricare alt factor au fost motivul pentru rata scăzută de respingeri a loviturilor.

Majoritatea tipurilor de rachete folosite peste noapte au fost balistice extrem de rapide, au spus forţele aeriene. Acestea sunt mult mai greu de doborât.

”Trebuie remarcat că peste 20 dintre toate (armele) enumerate, care nu au fost incluse în numărul celor doborâte, nu şi-au atins ţinta ca urmare a contramăsurilor active prin război electronic”, se arată în comunicat. Nu au existat detalii cu privire la ţintele atacului.

Apărarea antiaeriană a doborât rachete ruseşti în cel puţin cinci regiuni din Ucraina, potrivit oficialilor locali din acele provincii.

Oraş mare Dnipro, din sud-estul ţării, a fost lovit, a spus guvernatorul local, tot fără a oferi detalii despre ceea ce a fost lovit.

Poliţia din regiunea de nord a Cernihivului a postat o fotografie a unui crater mare realizat de o rachetă doborâtă.

”Ca urmare a faptului că au fost lovite de resturile unei rachete inamice, mai multe case private şi clădiri nerezidenţiale au fost avariate, o clădire a fost practic distrusă”, a scris poliţia.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar un câine a fost ucis, potrivit poliţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.