Kievul a agreat să deschidă nouă culoare umanitare pentru a ajuta oamenii să scape de luptele grele din regiunea Lugansk (estul ţării), inclusiv să iasă cu ajutorul vehiculelor private din Mariupol, pe perioada respectării încetării focului de către trupele ruse, a declarat vicepremierul ucrainean, Irina Vereşciuk, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate rutele pentru culoarele umanitare din regiunea Lugansk vor funcţiona atât timp cât trupele ruse de ocupaţie vor respecta încetarea focului”, a afirmat Vereşciuk, duminică, pe canalul ei de Telegram.

Un total de 4.553 de persoane au fost evacuate din oraşele ucrainene prin culoarele umanitare, sâmbătă, în comparaţie cu 6.665 de persoane care au reuşit să plece în siguranţă vineri, a mai precizat vicepremierul ucrainean, sâmbătă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.