O judecătoare americană somează Twitter să dezvăluie identitatea propritarului unui cont aflat în centrul unei teorii a complotului cu privire la moartea în 2016 a lui Seth Rich, un angajat al Partidului Democrat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Donna Ryu de la tribunalul federal din Oakland, în California, a dat Twitter termen până la 20 octombirie să divulge cine se află în spatele contului @whysprtech, suspectat că se află la originea unui fals raport FBI, folosit în alimentarea unei teorii a complotului despre moartea lui Seth Rich.

Seth Rich, un fost angajat al Comitetului Naţional al Partidului Democrat (DNC), a fost ucis prin împuşcare, în iulie 2016, în apropiere de domiciliul său, la Washington.

Autorul crimei nu a fost identificat până în prezent.

Ancheta oficială a conchis că a fost vorba despre un jaf armat care s-a terminat tragic, însă mai multe site-uri de ştiri conservatoare au sugerat că ar fi vorba despre un asasinat politic.

Potrivit acestei teorii - care nu este susţinută de vreo probă oficială - Seth Rich ar fi comunicat WikiLeaks, o platformă care publică documente secrete - e-mailuri interne ale Comitetului Naţional al Partidului Democrat cu  puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, după care a fost descoperit şi asasinat.

Fratele victimei, Aaron Rich, încearcă să demaşte proprietarul contului @whysprtech, în cadrul unei proceduri de defăimare pe care a intentat-o publicaţiilor care au difuzat această teorie a complotului, între care se află America First Media şi The Washington Times.

Aaron Rich vrea ca persoana din spatele @whysprtech să fie citată ca martor în acest caz.

Twitter a refuzat până acum să divulge identitatea lui @whysprtech, susţinând că libertatea de exprimare în Statele Unite garantează şi anonimatul.

Însă, prin hotărârea sa, pronunţată marţi, judecătoarea Ryu nu îi dă dreptate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.