O judecătoare americană somează Twitter să dezvăluie identitatea propritarului unui cont aflat în centrul unei teorii a complotului cu privire la moartea în 2016 a lui Seth Rich, un angajat al Partidului Democrat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoarea Donna Ryu de la tribunalul federal din Oakland, în California, a dat Twitter termen până la 20 octombirie să divulge cine se află în spatele contului @whysprtech, suspectat că se află la originea unui fals raport FBI, folosit în alimentarea unei teorii a complotului despre moartea lui Seth Rich.

Seth Rich, un fost angajat al Comitetului Naţional al Partidului Democrat (DNC), a fost ucis prin împuşcare, în iulie 2016, în apropiere de domiciliul său, la Washington.

Autorul crimei nu a fost identificat până în prezent.

Ancheta oficială a conchis că a fost vorba despre un jaf armat care s-a terminat tragic, însă mai multe site-uri de ştiri conservatoare au sugerat că ar fi vorba despre un asasinat politic.

Potrivit acestei teorii - care nu este susţinută de vreo probă oficială - Seth Rich ar fi comunicat WikiLeaks, o platformă care publică documente secrete - e-mailuri interne ale Comitetului Naţional al Partidului Democrat cu  puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, după care a fost descoperit şi asasinat.

Fratele victimei, Aaron Rich, încearcă să demaşte proprietarul contului @whysprtech, în cadrul unei proceduri de defăimare pe care a intentat-o publicaţiilor care au difuzat această teorie a complotului, între care se află America First Media şi The Washington Times.

Aaron Rich vrea ca persoana din spatele @whysprtech să fie citată ca martor în acest caz.

Twitter a refuzat până acum să divulge identitatea lui @whysprtech, susţinând că libertatea de exprimare în Statele Unite garantează şi anonimatul.

Însă, prin hotărârea sa, pronunţată marţi, judecătoarea Ryu nu îi dă dreptate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.