Twitter a înlăturat mai multe mesaje publicate miercuri de Donald Trump, în care preşedintele reacţiona la violenţele de la Capitoliu, şi, ulterior, a anunţat că i-a blocat contul pentru 12 ore, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între mesajele eliminate s-a aflat şi înregistrarea video publicată după-amiază în care Trump se adresa susţinătorilor lui. 

A fost şters şi mesajul în care el spunea că vicepreşedintelui Mike Pence îi lipseşte curajul de a face ceea ce este necesar.

Pence prezida sesiunea Congresului în care urma să fie certificată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA.

Blocarea temporară a contului reflectă încălcarea regulilor platformei de socializare, a transmis compania.

Facebook şi YouTube au înlăturat de asemenea clipurile lui Trump cu susţinătorii lui.

Protestele convocate de preşedintele în exerciţiu Donald Trump miercuri, în faţa Capitoliului, unde Congresul urma să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale şi, cu acestea, victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale, au devenit violente la scurt timp.

Sute de manifestanţi, susţinători ai lui Trump, au pătruns în Capitoliu şi mai multe clădiri din complex au fost evacuate. În confruntările cu poliţia au rezultat mai mulţi răniţi şi câteva zeci de persoane au fost reţinute. O persoană a murit împuşcată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.