Un jurnalist a fost asasinat, sâmbătă, la Kocaeli, în biroul său din sediul cotidianului Ses Kocaeli, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gungor Arslan, director şi redactor şef al jurnalului din Kocaeli, a fost împuşcat de un atacator înarmat. Rănit grav, jurnalistul a fost transportat de urgenţă la spital, însă nu a supravieţuit.

Atacatorul a fost arestat.

Reprezentantul în Turcia al organizaţiei Reporteri fără Frontiere, Erol Onderoglu, a declarat că jurnalistul ancheta cazuri de corupţie în oraşul Kocaeli. Onderoglu a condamnat atacul şi a cerut ca responsabilii să fie pedepsiţi dur.

În ultimele sale două articole, victima i-a reproşat primarului oraşului, ales al AKP, că a atribuit contracte unor grupuri apropiate partidului său. Gungor Arslan a fost atacat anterior ca urmare a unor articole scrise de el şi a fost anchetat.

Asociaţia Jurnaliştilor din Turcia a condamnat asasinatul şi a făcut un apel pentru ca ziariştii să nu mai fie ţinta atacurilor şi ca responsabilii să fie pedepsiţi.

Turcia ocupă locul 153 în clasamentul mondial al Reporteri fără Frontiere cu privire la libertatea presei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.