Vicepreşedintele turc Fuat Oktay a declarat duminică, referitor la un acord care a tensionat legăturile dintre aliaţii NATO, că Turcia nu se va supune niciodată sancţiunilor SUA privind înţelegerea de a cumpăra sisteme de apărare ruseşti S-400.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Washingtonul a spus că sistemele S-400 ar putea compromite capacitatea avioanelor sale de luptă F-35, pentru care are o înţelegere separată cu Turcia, scrie Reuters, şi a avertizat cu privire la posibile sancţiuni din partea Statelor Unite dacă Ankara merge mai departe în acordul cu Rusia.

La rândul ei, Ankara a transmis că sistemele S-400 şi avioanele F-35 nu vor avea legătură unele cu altele şi că nu va renunţa la acestea din urmă.

Într-un interviu acordat Kanal 7, Oktay a declarat că îngrijorările SUA cu privire la acestă chestiune nu sunt raţionale şi a adăugat că Turcia nu va da înapoi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.