Autorităţile turce au plasat vineri în carantină un orăşel şi patru sate, în nord-estul Turciei - o măsură fără precedent în această ţară, în vederea opririi răspândirii epidemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul Kendirli - cu aproximativ 3.000 de locuitori - şi satele limitrofe Yeni Selimiye, Bestepe, Esentepe şi Maltepe ”au fost plasate în carantină, într-un efort în vederea prevenirii apariţiei unor noi cazuri de coronavirus”, a anunţat Agenţia regională de Sănătate din Rize, o provincie în nord-estul Turciei.

”Punctele de acces în aceste localităţi vor fi supravegheate, iar nicio intrare şi ieşire nu vor fi autorizate”, anunţă agenţia într-un comunicat, îndemnând locuitorii să rămână acasă, ”mai puţin în caz de urgenţă”.

Autorităţile urmează să întocmească o listă cu locuitori din cele cinci localităţi care prezintă simptome precum tuse sau febră, în vederea efectuării unor teste de depistare a covid-19, a anunţat agenţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.