Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Turcia a depăşit duminică 30.000, în timp ce numărul total al cazurilor a trecut de 3 milioane, la câteva săptămâni de când ţara a început să relaxeze restricţiile, potrivit datelor Ministerului turc al Sănătăţii, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele 24 de ore au avut loc 102 decese din cauza Covid-19, numărul total ajungând la 30.061. Este pentru prima oară de la începutul lunii februarie când numărul deceselor depăşeşte pragul de 100.

În acelaşi interval au fost înregistrate 20.428 de cazuri noi, numărul total fiind de 3.013.122.

Turcia a început să relaxeze restricţiile împotriva pandemiei provincie cu provincie, de la începutul lunii martie, la momentul respectiv rata zilnică de infectare la nivel naţional fiind de sub 10.000.

De atunci, numărul cazurilor a început să crească, dar preşedintele Tayyip Erdogan a declarat lunea trecută că deocamdată nu vor fi impuse noi restricţii. Erdonat şi-a exprimat speranţa că oamenii vor respecta restricţiile existente.

Autorităţile au atribuit creşterea infectărilor apariţiei noilor variante ale coronavirusului.

Potrivit datelor, media zilnică a cazurilor la 100.000 de persoane a urcat în Istanbul la 251,12 şi la 107,99 în Ankara, potrivit datelor aferente datei de 19 martie.

Turcia, care are o populaţie de 83 de milioane de oameni, a administrat circa 13 milioane de doze de vaccinuri, într-o campanie care a debutat la jumătatewa lunii ianuarie. Aproape 8,02 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin şi aproape 5,05 milioane au primit două doze din vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.