Ministrul Suleyman Soylu a declarat vineri dimineaţă că autorităţile turce pot trimite lunar 15.000 de migranţi în Europa doar pentru a-i şoca pe europeni în urma disputelor diplomatice care au izbucnit în ultima perioadă între Ankara, Berlin şi Amsterdam, relatează Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un acord de reprimire. Te întreb dacă ai curaj, Europă? Dacă vrei, noi putem să-ţi trimitem acei 15.000 de migranţi pe care nu-i lăsăm să plece în fiecare lună şi să te dăm pe spate. Trebuie să-ţi aminteşti că nu poţi să construieşti un joc în această regiune împotriva Turciei”, a declarat Soylu.

Ministrul turc a vorbit despre acordul de reprimire a migranţilor semnat în urmă cu aproape un an de către Ankara şi Bruxelles, care a pus capăt valului migratoriu dinspre Turcia spre ţările UE.

Ca parte a acordului, autorităţile elene sunt obligate să-i trimită înapoi pe coastele turce pe migranţii care încearcă să ajungă ilegal în ţările vestice şi nordice ale Uniunii Europene.

Soylu a susţinut că liderii germani şi olandezi încearcă să termine ce nu au reuşit în urma protestelor din parcul Gezi, care au avut drept rezultat instalarea unui conflict politic între formaţiunea de guvernământ AKP şi susţinătorii clericului islamist Fethullah Gulen.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.