Autorităţile din Turcia au reţinut luni 51 de soldaţi şi alte nouă persoane suspectate că ar avea legături cu Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Turcia susţine că a orchestrat lovitura de stat eşuată din 2016, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de cele 60 de persoane reţinute, s-au emis mandate de arestare pe numele a încă 29 de cetăţeni într-o investigaţie a procurorilor din Istanbul care vizează nouă provincii turce.

Autorităţile iau astfel de măsuri împotriva persoanelor suspectate că ar fi susţinătoare ale lui Gullen în mod frecvent de când a avut loc lovitura de stat eşuată din iulie 2016.

Separat, procurorii de la Ankara au emis mandate de arestare pe numele a 13 ofiţeri importanţi, toţi având rangul de maior.

Turcia a reţinut în jur de 160.000 de persoane şi a concediat acelaşi număr de persoane care lucrează în sectorul public din iulie 2016, conform Biroului ONU pentru drepturile omului. Dintre aceştia, 50.000 au fost puşi sub acuzare oficial şi au stat în închisoare în timpul proceselor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.