Turcia a acuzat vineri, Grecia, membru NATO precum Ankara, că a încălcat de 30 de ori spaţiului său aerian în decurs de 3 zile, la o zi după o acuzaţie similară la adresa Ankarei formulată de premierul grec, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avioanele Forţelor aeriene greceşti au încălcat spaţiul aerian turc de 30 de ori în trei zile”, a declarat o sursă de securitate turcă care a cerut să nu fie identificată.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a afirmat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru a-l informa cu privire la cel mai recent comportament provocator al Forţelor armate turce, care încalcă spaţiul aerian al Greciei şi zboară periculos peste insulele greceşti.

Aceste acuzaţii vin la mai puţin de două luni în urma unei întâlniri la Istanbul între preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis. Cele două ţări au menţinut de-a lungul istoriei relaţii delicate.

Cei doi lideri au susţinut, ulterior, că vor să ”se concentreze pe ceea ce îi uneşte” mai degrabă decât pe subiectele despre care au opinii contradictorii, în contextul războiului din Ucraina.

Cu toate acestea, relaţiile dintre cei doi vecini sunt deseori tensionate, Ankara şi Atena acuzându-se reciproc de încălcări regulate ale apelor teritoriale şi ale spaţiului aerian.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.