Turcia a condamnat, miercuri, referendumurile de anexare "ilegitime" ale Rusiei în patru regiuni aflate sub controlul său în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Asemenea fapte împlinite ilegitime nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională", a declarat Ministerul turc de Externe într-un comunicat.

Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea a Ucrainei, care a avut loc în primele luni ale unui conflict fierbinte care a izbucnit în 2014 şi a culminat cu intervenţia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care are relaţii cu Kievul şi Moscova, a încercat să deschidă discuţii şi să ajungă la un armistiţiu, până acum fără succes.

Însă decizia Rusiei de a organiza în curând referendumuri privind anexarea teritoriilor cucerite şi de a mobiliza parţial rezerviştii marchează o agravare a conflictului.

Marţi, preşedintele Erdogan le-a spus liderilor mondiali reuniţi la ONU, la New York, că Moscova şi Kievul au nevoie de ajutor pentru a găsi o "rezolvare demnă" a crizei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.