Premierul britanic Liz Truss i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unui apel telefonic, că Marea Britanie ”nu va recunoaşte niciodată” încercările Rusiei de a anexa părţi ale Ucrainei, se arată într-un comunicat emis de Downing Street, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul a discutat cu preşedintele Zelenski în această după-amiază (n.r. miercuri) pentru a sublinia sprijinul ferm al Regatului Unit în lumina referendumurilor false ale Rusiei în Ucraina”, specifică Downing Street.

”Prim-ministrul a precizat că Regatul Unit nu va recunoaşte niciodată încercările Rusiei de a anexa un teritoriu suveran. Ea a reiterat că Ucraina ar putea depinde de sprijinul Regatului Unit până când preşedintele Putin va fi învins”, se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, liderul ucrainean a informat-o pe Truss cu privire la situaţia militară actuală şi ”a salutat sprijinul său puternic, inclusiv la Adunarea Generală a ONU de săptămâna trecută”, potrivit comunicatului citat.

Drept răspuns, Truss i-a mulţumit preşedintelui ucrainean pentru munca depusă în ceea ce priveşte asigurarea eliberării a cinci cetăţeni britanici deţinuţi de oficialii pro-ruşi din estul Ucrainei.

”Liderii au discutat, de asemenea, despre modul în care Marea Britanie şi Ucraina ar putea colabora împreună pentru a asigura aprovizionarea cu gaz a Ucrainei pe termen lung. Ambii au convenit să rămână în legătură strânsă în zilele şi săptămânile următoare”, menţionează Downing Street.

Zelenski a scris pe contul său de Twitter că aşteaptă răspunsul leadershipului Londrei organizarea ”referendumurilor false” din părţile ocupate ale Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.