Trupele ucrainene s-au retras din oraşul Popasna, din estul Ucrainei, a declarat duminică guvernatorul regiunii Lugansk, confirmând informaţiile anterioare conform cărora oraşul a fost cucerit de forţele ruse, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadârov, a declarat duminică că trupele sale au preluat controlul asupra majorităţii oraşului Popasna.

Guvernatorul Lugansk, Serhi Gaidai, a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupele ucrainene s-au retras pentru a ocupa mai multe poziţii fortificate, adăugând: ”Totul a fost distrus acolo”.

Forţele ruse au lansat în aprilie o nouă ofensivă, de-a lungul majorităţii flancului estic al Ucrainei, unele dintre cele mai intense atacuri şi bombardamente având loc recent în jurul Popasna, în regiunea Lugansk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.