Donald Trump se declară pregătit, la o lună după începerea alegerilor primare republicane şi democrate, de o dezbatere cu Joe Biden, o dorinţă care arată că este aproape sigur că va candida împotriva şefului statului în alegerile prezidenţiale americane prevăzute la 5 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-ar plăcea să dezbat cu el (Joe Biden) imediat, pentru că ar trebui să o facem”, a declarat forul şef de stat luni într-o emisiune de radio animată de comentatorul conservator Dan Bongino, "The Dan Bongino Show".

”Ar trebui să dezbatem pentru binele ţării”, a declarat el, citat de Reuters şi NBC News.

Joe Biden i-a răspuns - sarcastic - în timpul unei vizite în Nevada, la Las vegas.

”Dac-aş fi în locul lui şi eu aş vrea să dezbat cu mine. N-ar ce să facă altceva”, i-a replicat el.

La acest miting, el a povestit o anecdotă despre summitul G7 din 2021 din Anglia, în care l-a confundat pe François Mitterrand cu Emmanuel Macron.

Această dorinţă a lui Donald Trump arată că refucă să participe la orice dezbatere organizată de Partidul Republican pentru a-şi înfrunta adversarii în cursa la învestitura republicană.

Acest refuz nu a fost tocmai în defavoarea sa, după ce din aproximativ zece contracandidaţi a mai rămas în cursă doar Nikki Haley care, arată sondajele, are puţine şanse să-l înfrângă pe miliardar.

Îndemnurile la dezbatere ale fostei sale ambasadoare la ONU n-au dat rezultat.

”A venit vremea ca Trump să arate că este curajos şi acceptă să dezbată cu Nikki Haley. Nikki este pregătită să-şi opună bilanţul conservator şi viziunea unei Americi puterne şi mândre campaniei haosului şi vendetei lui Trump”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a lui Nikki Haley, Olivia Perez-Cubas.

La ultimele alegeri prezidenţiale, din 2020, Donald Trump şi Joe Biden s-au înfruntat în două dezbateri, iar cea de a treia a fost anulată după ce miliardarul a fost testat pozitiv covid-19 şi a refuzat să participe la un eveniment virtual.

De obicei sunt organizate trei dezbateri între candidaţii celor două partide.

États-Unis: Donald Trump souhaite débattre "immédiatement" avec Joe Biden
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.