Preşedintele american Donald Trump a afirmat că fostul său avocat personal, Michael Cohen, care a afirmat că deţine documente care pot dovedi acte ilicite ale preşedintelui, minte pentru a-şi reduce timpul petrecut în închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Michael Cohen a fost unul dintre mai mulţi avocaţi care m-au reprezentat (din păcate). El a avut şi alţi clienţi. Tocmai a fost exclus din barou de către Curtea Supremă pentru minciuni şi fraudă. El a făcut lucruri rele, fără legătură cu Trump. El minte pentru a-şi reduce timpul petrecut la închisoare. Folosind un avocat al coruptei!”, a scris Trump pe Twitter, el aflându-se la Hanoi pentru un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Cohen este reprezentat de Lanny Davis, fostul avocat al preşedintelui Bill Clinton. Prin „corupta”, Trump face referire la soţia lui Bill Clinton, fosta lui oponentă din alegerile din 2016, Hillary Clinton. El a numit-o în repetate rânduri „Corupta Hillary” („Crooked Hillary”).

Michael Cohen va arăta Congresului documente care dovedesc acte „ilicite” ale preşedintelui, conform unei mărturii pregătite în avans obţinută de Politico.

Printre documente se află şi un cec pe care Trump l-ar fi scris după ce a devenit preşedinte pentru a-l rambursa pe Cohen pentru plata efectuată către actriţa porno Stormy Daniels cu scopul de a-i cumpăra tăcerea, ea susţinând că a avut o aventură cu Trump. Cohen susţine că banii au venit din contul personal al lui Trump.

În declaraţiile sale pregătite, Cohen va afirma că Trump ştia că asociatul său Roger Stone „discuta cu Julian Assange despre emailurile Partidului Democrat obţinute de WikiLeaks”.
Cohen va face referire la o conversaţie telefonică la care a fost martor din iulie 2016 între Trump şi Stone. Astfel, Stone i-ar fi spus lui Trump că tocmai a stat de vorbă cu Assange şi că el i-a transmis că în câteva zile va exista o scurgere masivă de emailuri care ar putea afecta campania lui Hillary Clinton”.
„Îmi este ruşine că am ales să iau parte în ascunderea actelor ilicite ale lui Trump în loc să îmi ascult conştiinţa. Îmi este ruşine pentru că ştiu ce este Trump. Este un rasist. Este un escroc. Este un trişor”, va declara Cohen.

Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare în decembrie pentru mai multe acuzaţii la care a pledat vinovat, printre care şi evaziune fiscală, fraudă bancară precum, încălcarea legilor finanţării în campanie şi declaraţii false în faţa Congresului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.