Preşedintele american Donald Trump susţine este timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, zonă capturată de la Siria în 1967, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o postare pe Twitter, Trump a declarat că platoul este „de o importanţă strategică şi de securitate pentru statul Israel şi stabilitatea regională”.
 
Israelul controlează de facto Înălţimile Golan din 1981, însă alte guverne nu au recunoscut suveranitatea israeliană.
 
Siria a căutat constant să îşi recâştige suveranitatea asupra regiunii. Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a avertizat privind despre implicarea rivalului regional Iran în conflictul din Siria, i-a mulţumit lui Trump pe Twitter.
 
„Într-o perioadă în care Iranul caută să folosească Siria ca o platformă pentru a distruge Israelul, preşedintele Trump recunoaşte cu curaj suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan”, a scris el.
 
Nu a existat un răspuns imediat al guvernului sirian.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.