Preşedintele american, Donald Trump, a criticat Canada pentru ritmul lent al discuţiilor privind NAFTA şi a refuzat o discuţie cu prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului a negat că Trudeau ar fi cerut o astfel de întâlnire.

Situaţia tensionată pune sub semnul întrebării viitorul Acordului Nord American privind Piaţa Liberă de Schimb, între SUA, Canada şi Mexic.

Trump, care doreşte schimbări majore aduse acordului, a semnat deja un acord separat cu Mexicul şi ameninţă că nu va include şi Canada dacă Ottawa nu va semna acest acord.

La o conferinţă de presă de la New York, Trump a declarat că a refuzat o cerere de întâlnire de la Trudeau: „Am refuzat pentru că tarifele lui sunt prea mari şi nu pare că doreşte să progresăm şi i-am spus să uite de întâlnire. Sincer, ne gândim să taxăm maşinile care vin din Canada”.

O purtătoare de cuvânt a lui Trudeau, Chantal Gagnon, a declarat: „Nu a fost cerută nicio întâlnire. Nu avem alte comentarii”.

„Suntem foarte nefericiţi cu negocierile şi cu stilul de negociere al Canadei. Nu ne place de reprezentantul lor foarte mult”, a declarat Trump, aparent făcând referire la ministrul de Externe al Canadei, Chrystia Freeland.

Relaţiile dintre Canada şi SUA sunt tensionate de când Trump a părăsit un summit G7 din Canada şi l-a acuzat apoi pe Trudeau că este „necinstit şi slab”.

„Vom continua să lucrăm cât este nevoie pentru a ajunge la un acord bun pentru Canada”, a declarat Trudeau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.