Fostul preşedinte american Donald Trump, care vrea să se întoarcă la preşedinţie în 2024, inculpat de gestionare neglijentă a secretelor de stat după plecarea sa de la Casa Albă, s-a apărat într-un interviu, la Fox News, spunând că era prea ”ocupat” să trieze documente confidenţiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, declară în acest interviu, pe un ton neobişnuit de aspre, difuzat luni seara de postul conservator, că, la plecarea sa rapidă de la Casa Albă, în ianuarie 2021, bunurile sale personale au fost amestecate cu documente guvernamentale.

”Din partea mea, eu le-am sortat în pripă, însă oamenii le-au ambalat şi am plecat. Aveam haine înăuntru, aveam tot felul de obiecte personale înăuntru - o groază de lucruri”, declară el.

”Am tot dreptul să am aceste cutii”, subliniază el.

Întrebat de jurnalistul de la Fox News, Bret Baier, de ce nu a predat pur şi simplu documentele la cererea agenţilor federali, Trump a răspuns că ”pentru că aveam cutii, voiam să scotocesc în aceste cutii pentru a-mi scoate bunurile persoanle. Nu voiam să le pun înapoi... pentru moment”.

”Eram foarte ocupat, aşa cum aţi putut constata”, a insistat el.

Donald Trump a compărut, în urmă cu o săptămână, în faţa unui judecător federal, la Miami, pentru a i se notifica în mod oficial 37 de capete de acuzare reţinute împotriva a în ancheta deschisă în urma unei percheziţii a FBI în conacul său din Florida, în august.

Fostul şef de stat republican este acuzat de faptul că a pus securitatea Statelor Unite în pericol prin păstrarea unor documente confidenţiale - inclusiv planuri militare sau informaţii despre armament nuclear - în toalete şi deberale din reşedinţa sa de lux Mar-a-Lago, în Florida, în loc să le predea Arhivelor Naţionale americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.