Preşedintele american Donald Trump a scris, marţi, pe Twitter, că sancţiunile şi "alte" presiuni încep să aibă impact asupra Coreei de Nord, subliniind că "Omul-rachetă" (n.r. - liderul nord-coreean Kim Jong-un) vrea să discute cu Coreea de Sud pentru prima oară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sancţiunile şi "alte" presiuni încep să aibă un impact mare asupra Coreei de Nord. Omul-rachetă vrea să discute cu Coreea de Sud pentru prima oară. Poate este o veste bună, poate nu-vom vedea!", a scris Trump.

Coreea de Sud a propus, marţi, discuţii la nivel înalt cu Phenianul, la 9 ianuarie, în vederea unei cooperări mai bune şi privind o eventuală participare a nord-coreenilor la Jocurile Olimpice de iarnă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În discursul de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat că este posibil ca ţara sa să trimită o echipă la Jocurile Olimpice de iarnă.

Singurii sportivi nord-coreeni calificaţi la JO sunt patinatorii Ryom Tae-Ok şi Kim Ju-Sik.

Deşi Coreea de Nord a ratat termenul de confirmare a participării lor, cei doi ar putea concura la invitaţia Comitetului Internaţional Olimpic.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.