Donald Trump a recunoscut duminică faptul că fiul său s-a întâlnit cu o avocată rusă ”pentru a obţine informaţii” despre rivala sa în alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton, şi a catalogat ”total legală” o întâlnire denunţată drept un indiciu a unei tentative de complicitate cu Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american atacă, într-un mesaj postat pe Twitter, ţinta sa favorită - presa generalistă, pe care o cataloghează drept ”informaţii false”.

”Fake News scriu, o invenţie pură, că eu sunt îngrijorat pe tema întâlnirii pe care minunatul meu fiu, Donald, a avut-o la Trump Tower” în iunie 2016. ”Este vorba despre o întâlnire pentru a obţine informaţii despre opozanta mea, total legală, iar asta se face întotdeauna în politică - Şi asta nu a condus nicăieri. Eu nu ştiam nimic!”, scrie el.

Aceasta este prima oară când preşedintele republican vorbeşte atât de clar şi fără ocolişuri despre conţinutul întâlnirii.

”NIMIC DIN ASTA NU E NORMAL SAU CREDIBIL”

Atunci când un intermediar i-a promis informaţii compromiţătoare provenind de la Guvernul rus despre Hillary Clinton, fiul său, Donald Trump Jr., a acceptat cu entuziasm să se întâlnească cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia în Trump Tower, la Manhattan. Avocata a negat mai târziu că ar avea legături cu Kremlinul.

Ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, şi directorul său de campanie de la acea vreme, Paul Manafort, au fost de asemenea prezenţi.

Manafort este judecat în prezent de fraude bancare şi fiscale, fapte scoase la lumina zilei de procurorul special Robert Mueller în cursul anchetei sale cu privire la amestecul rus şi la o presupusă complicitate între campania lui Trump şi Moscova.

MAI MULTE VERSIUNI

Anturajul miliardarului republican a avansat mai multe versiuni după ce această întâlnire stânjenitoare a fost dezvăluită de presă, în urmă cu un an.

Fiul său a spus iniţial că ea vizat un contencios între Washington şi Moscova pe tema adopţilor de copii.

Însă după ce a recunoscut conţinutul politic al întâlnirii, avocaţii preşedintelui continuă să sublinieze că întâlnirea nu era ilegală, ea nu a avut niciun rezultat, iar Donald Trump nu era la curent.

Acesta este un argument care nu-i convinge pe democraţi.

”Aţi (...) înşelat ţara pe tema obiectivului întâlnirii de la Trump Tower atunci când ea a fost dezvăluită. Acum spuneţi că nu eraţi la curent înainte (ca întâlnirea să aibă loc). Nimic din toate asta nu este normal sau credibil”, i-a reproşat duminică, pe Twitter, Adam Schiff, numărul doi în Comisia Informaţiilor din Camera Reprezentanţilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.