Preşedintele american, Donald Trump, i-a transmis procurorului general, Jeff Sessions, să oprească „imediat” investigaţia procurorului special, Robert Mueller, privind posibile legături ale echipei de campanie a preşedintelui american cu Rusia, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„... Este o situaţie teribilă şi procurorul general Jeff Sessions ar trebui să oprească această vânătoare de vrăjitoare aranjată înainte să facă şi mai mult rău ţării. Bob Mueller are un conflict de interese iar cei 17 democraţi nervoşi care fac munca murdară pentru el sunt o ruşine pentru SUA!”, a scris Trump pe Twitter.

Sintagma „17 democraţi nervoşi” face referire la o teorie a lui Trump privind un posibil favoritism pentru echipa lui Mueller.

Mueller este un republican iar superiorul său direct este tot un republican, echipa lui incluzând persoane care au făcut donaţii atât Partidului Democrat cât şi Partidului Republican.

Adam Schiff, şeful comitetului privind serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, s-a declarat îngrijorat de afirmaţiile lui Trump.

„Preşedintele Statelor Unite tocmai a făcut apel către procurorul general să oprească o investigaţie în care el, familia sa şi echipa sa de campanie ar putea fi implicaţi. Este o încercare de a submina justiţia. America nu trebuie să accepte niciodată acest lucru”, a precizat el.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a negat că ar fi vorba de un ordin: „Nu este un ordin, este opinia preşedintelui”.

Doi avocaţi ai lui Trump au negat, de asemenea, că ar fi vorba de un ordin: „Preşedintele nu a emis un ordin sau o directivă către Departamentul de Justiţie”, a afirmat avocatul Jay Sekulow, într-un comunicat transmis Washington Post.

„Cred că este deja ştiut că preşedintele se foloseşte de Twitter pentru a-şi exprima opiniile. A folosit foarte atent termenul „ar trebui”, a declarat Rudy Giuliani, de asemenea avocatul lui Trump.

Casa Albă a transmis în trecut că postările lui Donald Trump pe Twitter reprezintă poziţii oficiale ale preşedintelui. Procurorul general a fost nominalizat de preşedinte pentru acest post şi poate fi demis de Trump în orice moment.

Ca şef al Departamentului de Justiţie, Sessions are autoritate asupra investigaţiei lui Mueller şi ar putea perturba investigaţia ordonându-i procurorului general adjunct, Rod Rosenstein să îl concedieze pe Mueller sau l-ar putea chiar concedia pe Rosenstein.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.