Donald Trump s-a izbit miercuri de un val de incredulitate, dar a atras şi câţiva susţinători, după ce a sugerat că un mandat de percheziţie al poliţiei federale (FBI) la reşedinţa sa Mar-a-Lago, în Florida, în 2022, arată că preşedintele Joe Biden îi voia moartea, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut aceste declaraţii incendiare după ce documente judiciare care prezintă planurile percheziţiei FBI au fost făcute publice.

Fostul şef de stat este inculpat cu privire o gestionare considerată neglijentă a unor documente confidenţiale, găsite la reşedinţa sa, Mar-a-Lago, în Florida, după ce a plecat de la Casa Albă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”FORŢĂ MORTALĂ”

Documentele judiciare conţin o formulare standard a FBI, potrivit căreia agenţii săi sunt autorizaţi să facă uz de o forţă mortală, dacă cineva se află în pericol iminent.

Însă Donald Trump, care urmează să-l înfrunte pe Joe Biden în alegerile prezidenţiale prevăzute la 5 noiembrie, a dat asigurări că formularea arată că agenţii erau pregătiţi să tragă în el şi să facă rău familiei sale.

”Tocmai s-a dezvăluit că Departamentul Justiţiei al lui Biden a fost autorizat să facă uz de FORŢĂ MORTALĂ în raidul său JOSNIC la Mar-a-Lago. Voi ştiţi că-i mănâncă să facă ceva de negândit...”, declară candidatul republican într-un e-mail în care cere donaţii, potrivit presei americane.

”Joe Biden era pregătit să-şi scoată sabia pentru a mă elimina şi a-mi pune familia în pericol. El crede că mă poate speria, intimida şi PUNE LA PĂMÂNT!”, adaugă el.

Aceasta este ultima dintr-o serie de acuzaţii ale lui Donald Trump la adresa rivalului său democrat.

El susţine neîncetat - şi fără probe - că preşedintele democrat instrumentalizează justiţia americană împotriva sa.

Liderul majorităţii democrate în Senat Chuck Schumer le-a cerut tuturor aleşilor să condamne declaraţiile ”stranii şi periculoase” ale lui Trump.

”Nu-l putem lăsa pe acest om, Donald Trump, sau pe oricine altcineva, să scapere acest tip de chibrituri pentru a aprinde flăcări care ne-ar putea consuma democraţia”, subliniază el.

Liz Cheney, care a fost o conducătoare republicană în Congres înainte să devină una dintre principalii critici ai magnatului, consideră că Donald Trump este ”instabil”.

”El ştie că este o minciună care ar putea să provoace din nou violenţe din partea celor care îl urmează orbeşte”, îl acuză ea pe X.

Aleasa aprig trumpistă Marjorie Taylor Greene apreciază că Departamentul Justiţiei şi FBI au dat o ”undă verde” unei asasinări a lui Trump.

În ziua percheziţiei, Donald Trump nu se afla în Florida.

FBI dă asigurări, într-un rar comunicat, că ”nu a existat nicio abatere de la normă în acest dosar”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.