Donald Trump a informat Congresul cu privire la intenţia sa de a pune capăt tratamentului comercial preferenţial de care beneficiază India şi Turcia, care le permite celor două ţări să exporte în Statele Unite produse cărora nu le sunt impuse taxe vamale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american - bardul ”Americii mai întâi” - a promis o reducere a deficitului comercial al Statelor Unite. El a criticat în mai multe rânduri India, din cauza taxelor vamale mari pe care New Delhi le impune produselor americane importate.

Biroul Reprezentantului american al Comerţului (USTR) a anunţat într-un comunicat că retragerea Indiei şi Turciei din acest program comercial urmează să intre în vigoare după 60 de zile  de la notificarea Congresului şi guvernelor celor două ţări.

India, o ţară din care Statele Unite importă produse scutite de taxe vamale în valoare de 5,6 miliarde de dolari, este, în prezent, cel mai important beneficiar al Generalized System of Preference (GSP) - de care benefiiază în total 120 de ţări şi care vizează să promoveze dezvoltarea economică a beneficiarilor prin eliminarea barierelor comerciale impuse unor mii de produse.

Deficitul comercial înregistrat de Statele Unite în comerţul cu India a atins 27,3 miliarde de dolari în 2017, potrivit unor date furnizate de USTR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.