Preşedintele american Donald Trump va merge joi la graniţa cu Mexicul, continuându-şi astfel campania pentru zidul promis, care a declanşat o închidere parţială a guvernului federal, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump este aşteptat să ajungă joi după-amiaza la o zonă apropiată graniţei din Valea Rio Grande în apropiere de oraşul Mission din Texas. Conform presei locale, el se va opri în parcul Anzadulas. Acolo, ofiţerii vamali caută de obicei migranţii care încearcă să intre ilegal în SUA, fiind astfel locul potrivit pentru un discurs al preşedintelui american.

Vizita sa vine după ce preşedintele a refuzat să redeschidă guvernul dacă democraţii, care controlează Camera Reprezentanţilor din Congres, refuză să aloce 5,6 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexicul. Astfel, 800.000 de angajaţi ai guvernului au fost trimişi acasă sau lucrează fără să fie plătiţi.

Joi este a 20- a zi în care guvernul este închis parţial, cu o zi mai puţin faţă de cea mai lungă astfel de perioadă din istoria Statelor Unite. Vizita la graniţă este cu doar câteva ore înainte de momentul în care mii de angajaţi ai guvernului ar fi trebuit să îşi primească salariile. Trump ar fi spus unor prezentatori de televiziune, neoficial, înainte să plece: „Nu va schimba nimic, dar tot o voi face”, legat de vizită.

Ideea vizitei ar fi venit de la echipa de comunicare a Casei Albe.

Miercuri, Trump a părăsit o întâlnire cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi şi cu liderul minorităţii din Senat, Chuck Schumer, după ce Pelosi a refuzat să finanţeze zidul.

O încheiere a acestui impas nu pare să fie iminentă după ce Trump a ameninţat că va ţine guvernul închis pentru luni sau chiar ani dacă va fi nevoie. Prioritatea sa strategică pare să fie să îşi menţină susţinerea electoratului său de bază, cei care sunt îngrijoraţi de pericolele imigraţiei.

Marţi, Trump a încercat să-i unească pe americani în jurul proiectului zidului său la frontiera cu Mexicul, insistând asupra a ceea ce a numit o ”criză umanitară”, însă fără să facă vreo concesie sau propunere nouă.

Într-o alocuţiune solemnă de nouă minute, în Biroul Oval, preşedintele Statelor Unite a avertizat pe tema imigranţilor ilegali care fac să curgă ”sânge american”, însă a renunţat să lanseze o procedură de urgenţă excepţională care ar fi aruncat în aer un adevărat butoi cu pulbere la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.