Echipa care coordonează lupta împotriva noului coronavirus în Statele Unite urmează să fie menţinută, însă ea urmează să se concentreze asupra tratamentelor bolii covid-19 şi relaxării izolării, iar alcătuirea acesteia poate fi modificată, a anunţat miercuri preşedintele american Donald Trump, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe lua în calcul marţi să dizolve această echipă şi să o înlocuiască cu ”ceva de altă formă”, în contextul în care Washingtonul se pregăteşte să anunţe redeschiderea unor părţi ale economiei, dur afectată de restricţiile impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus.

Trump afirma tot marţi că este conştient de faptul că ieşirea din izolare poate ”afecta” anumite persoane.

”Anumite persoane vor fi, oare, afectate? Da. Anumite persoane vor fi, oare, afectate grav? Da. Însă trebuie să ne deschidem ţara ţi trebuie să o deschidem în curând”, a declarat el într-o vizită la o fabrică de mălti de protecţie, în Arizona, în cursul căreia nu a purtat niciun echipament de protecţie.

Trump a anunţat miercuri, într-o serie de tweeturi că, în baza succeselor sale, misiunea grupului de lucru continuă pe o perioadă ”nedeterminată” şi a apăsat asupra ”SECURITĂŢII ŞI REDESCHIDERII ŢĂRII NOASTRE”.

El a anunţat o posibilă scădere sau o posibilă creştere a numărului membrilor echipei şi a precizat că misiunea acestei ”task force” urmează să se concentreze asupra vaccinurilor şi tratamentelor împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.